ADVOKATENS RÅD

PTSD og erstatning

Har du været udsat for en traumatisk oplevelse i relation til dit arbejde kan du have ret til erstatning.

Af advokat Jørgen Dreyer

18 års erfaring med erstatning

MEGET VIGTIGT

  • Det er vigtigt at søge lægehjælp som det første for at dokumentere sine gener.
  • Dernæst skal skaden anmeldes til forsikringsselskaberne (det gælder uanset hvem der har skylden).
  • Endelig skal erstatningsposterne gøres op.

PTSD

Posttraumatisk belastningsreaktion (typisk forkortet PTSD) er en psykisk sygdom, som ofte opstår hos personer, som har været vidne til eller udsat for en livstruende eller voldsom oplevelse, såsom krigshandling, tortur, voldtægt, overfald, bilulykke, naturkatastrofe, brand, alvorlig ulykke eller røveri.

Det afgørende for at få stillet diagnosen PTSD er, at den oplevelse du har været udsat for, kan anses for at være tilstrækkelig traumatiserende til at kunne medføre PTSD. Det kan være i situationer, hvor du har været udsat for en exceptionel truende eller anden traumatiserende oplevelse af katastrofelignende art, som eksempelvis en voldsom ulykke. Derfor er det oftest soldater, der har været i krig eller brand- og politifolk, der får stillet diagnosen PTSD. 

Tilhører du denne persongruppe har du mulighed for at få anerkendt PTSD som en arbejdsskade. PTSD er nemlig den eneste psykiske lidelse, der er optaget på Arbejdsskadestyrelsens fortegnelse over erhvervssygdomme. Kriterierne for at få anerkendt PTSD som en arbejdsskade er dog meget høje. Særligt stiller Arbejdsskadestyrelsen krav om, at symptomerne på PTSD skal være opstået og diagnosticeret inden for 6 måneder fra den traumatiserende oplevelse.

Har du været udsat for en truende eller traumatisk oplevelse, er det derfor vigtigt, at du inden for 6 måneder lader dig undersøge for at konstatere, om du har fået en psykisk sygdom, således at du kan nå at få diagnosticeret din sygdom inden for tidsfristen.

Hjemvendte soldater (veteraner) og andre udsendte statsansatte er dog undtaget denne 6 måneders frist. Læs mere om særloven for krigsveteraner her...

Få en gratis sagsgennemgang

Få overblikket ved at lade en advokat gennemgå din sag.

4.8/5.0

100% gratis og uforplitgende

Hvis du er i tvivl om din sag

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til erstatning for ptsd, er du velkommen til at kontakte os.

Du kan få en helt gratis sagsgennemgang af os så hjælper vi dig videre med din sag.

Få en gratis sagsgennemgang

Få overblikket ved at lade en advokat gennemgå din sag.

4.8/5.0

100% gratis og uforplitgende

Ro i maven

Jeg har oplevet en kæmpe hjælp fra Jørgens side! Jeg fik fra første snak med ham i telefon, ro i maven omkring min sag! Jeg fortryder ikke at have valgt ham som min advokat.

Heidie

Kan varmt anbefales

Jeg har i forbindelse med et færdselsuheld haft et virkelig fint samarbejde med Jørgen Dreyer. Rådgivning og hjælp til sagsbehandling har været kærkommen og for mig uvurderlig da jeg ikke selv var i stand til at have overskud og overblik over de opgaver der er i forhold til erstatning og forsikring.

Gitte

Jeg kunne få erstatning

Jeg troede ikke, at jeg kunne få erstatning, fordi bilisten forsvandt efter at have påkørt mig, men jeg står nu til at få langt over 2 millioner kroner. Tak!

Hanne